hirdetés
Belföld

Ismét több új fertőzöttet azonosítottak

Csütörtökre már 180 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, amivel a járvány kezdete óta összesen 811 517 főre emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

Ismét több új fertőzöttet azonosítottak
hirdetés

Legalább az első oltását 5 715 525 személy kapta meg, s közülük 5 504 899 fő már a második, 240 ezren pedig a harmadik oltást is felvették.

Az elmúlt huszonnégy órában egy újabb beteg elhunyt, így az áldozatok száma 30 056 főre emelkedett. A gyógyultak száma 774 600 főre nőtt, az aktív fertőzötteké pedig 6 861-re csökkent – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közleményből.

Kórházban kilencvenhárom koronavírusos beteget ápolnak, akik közül kilencen vannak lélegeztetőgépen.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a delta vírusmutáns több európai országban, köztük hazánkban is terjed, és már több országban is érzékelhetőek a negyedik hullám jelei. Legnagyobb veszélyben azok vannak, akik még nem kaptak oltást, így őket arra kérik, hogy háziorvosuknál vagy az interneten regisztrálva és időpontot foglalva vegyék fel a vakcinát.

A harmadik védőoltás felvételére is van lehetőség – vagy a háziorvosoknál lehet kérni, vagy pedig a az eeszt.gov.hu oldalon lehet időpontot foglalni. Elsősorban az idősek, a krónikus betegek és a legyengült immunrendszerű személyek számára ajánlott a harmadik oltás felvétele.

A tizenkét éven felüli gyermekeknek továbbra is lehet időpontot foglalni online, de akik szülei jelezték igényüket, azok az iskolákban hamarosan zajló oltási akció keretében is hozzájuthatnak a vakcinához.

(A borítókép forrása: MTI/Rosta Tibor)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés