Belföld

Ismét óraátállítás lesz vasárnap

Noha egy ideje már megszületett a döntés EU-s szinten az óraátállítás eltörléséről, most vasárnap még biztosan vissza kell állítani az óráinkat…

Ismét óraátállítás lesz vasárnap
hirdetés

Továbbra sem búcsúztunk el az óraátállítástól: vasárnap az órákat hajnali 2 óráról 3-ra kell állítani, ami egyrészt azt jelenti, hogy egy órával kevesebbet alhatunk most, másrészt pedig azt, hogy tovább lesz világos a délutáni és esti órákban – derül ki a Noizz.hu cikkéből.

Mint felidézik, az Európai Parlament 2019 tavaszán szavazta meg az óraátállítás eltörlését az EU-ban úgy, hogy 2021-től vezetnék ki e gyakorlatot.

hirdetés

A képviselők egymás közötti egyeztetésekre kérték a tagállamokat és a Bizottságot az egységes piac működésének zökkenőmentes fenntartása érdekében, hiszen egyes országok téli, mások nyári időszámítást preferálnának, ami egyeztetések hiányában kuszasághoz vezethetne.

Az EU Tanácsa azonban egyelőre nem tudott döntésre jutni, mivel a tagállamok még nem határozták meg, hogy inkább a téli, vagy a nyári időszámítást tartanák meg. Részben ennek alighanem a járványhelyzet az oka, hiszen az érthető módon égetőbb problémát jelent most.

Arra lehet hát készülni, hogy nem a mostani óraátállítás lesz az utolsó, és októberben is egységesen átállnak majd a téli időszámításra még a tagállamok.


hirdetés

További híreink
hirdetés