hirdetés
Belföld

Ismét nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Egy beteg elhunyt, így az elhunytak száma 30 060 főre emelkedett.

Ismét nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
hirdetés

Legalább az első oltását már 5 781 121 ember megkapta, akik közül 5 510 678-an a második, 342 ezren pedig a harmadik oltást is felvették.

Az újonnan azonosított fertőzöttek száma csütörtökre 262-vel nőtt, amivel a járvány kezdete óta összesen 812 793 főre emelkedett a azonosított fertőzöttek száma.

A gyógyultak száma 777 909 főre emelkedett, míg az aktív fertőzöttek jelenleg 4824-en vannak. Kórházban 138 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül tizenhatan vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közleményből.

Mint felhívják rá a figyelmet, több európai országban, így hazánkban is terjed a delta variáns, amely a be nem oltottakra jelenti a legnagyobb veszélyt. Őket így arra kérik, hogy jelentkezzenek a háziorvosuknál, vagy regisztráljanak és foglaljanak időpontot az interneten.

hirdetés

Megkezdődött az új tanév, a mostani iskolakezdés pedig a tavalyinál sokkal biztonságosabb, ami annak köszönhető, hogy már oltással is lehet védekezni a vírus ellen. Az iskolai oltások ma és holnap is zajlanak még, a második oltásra pedig három hét elteltével kerül sor az intézményekben.

A még be nem oltott egyetemi hallgatókat és oktatókat is kérik az oltás felvételére.

Már a harmadik oltásra is foglalható időpont az interneten, de a háziorvostól is lehet kérni a harmadik vakcinát, amely elsősorban az idősek, valamint a krónikus és legyengült immunrendszerű betegek számára ajánlott.

(A borítókép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés