hirdetés
Belföld

Ismét fizetős a parkolás, de bírságot a héten még nem szabnak ki

Mint ismert, már túl vagyunk az 5 millió beoltotton is, így megszűnt az ingyenes közterületi parkolás. Vagyis, a mai naptól kezdődően ismét kell fizetni a parkolásért az arra kijelölt zónákban.

Ismét fizetős a parkolás, de bírságot a héten még nem szabnak ki
hirdetés

Az önkormányzatok ugyanakkor még néhány napig tolerálják, ha nem fizet valaki, és nem szabnak ki bírságot – írja a 24.hu az InfoStart.hu alapján.

Eszerint az önkormányzatok május 31-ig, vagyis jövő hét hétfőig nem büntetnek a fizetés nélküli parkolásért.

A Magyar Autósklub állásfoglalása szerint azokat, akik éves parkolási bérletet vásároltak, kártérítés illetné meg, hiszen eddig ingyenes volt a parkolás.

Az ő esetükben jogosnak tartanák például a kifizetett egy összeg részének a visszatérítését, de akár azt is, ha az ingyenes időszak hosszával hosszabbítanák meg a parkolási igazolvány érvényességét.

A XIV. Kerületi önkormányzat például inkább fizetne, azonban aki ragaszkodik hozzá, az választhatja a jogosultság meghosszabbítását is.

A héten a II. kerületben már figyelmeztetik az autósokat arra, hogy véget ért az ingyenes parkolás, miközben Zalaegerszeg helyi rendeletben rögzíti, hogy május 31. lesz az ottani ingyenes parkolás határnapja.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Manfred Richter)


hirdetés

További híreink