hirdetés
Belföld

Ismét az utazóké a Nyugati pályaudvar utascsarnoka

Átadták a Nyugati pályaudvar megújult utascsarnokát, miközben a teljes tetőszerkezet felújítása továbbra is zajlik, és jövő nyárra érhet a végéhez.

Ismét az utazóké a Nyugati pályaudvar utascsarnoka
hirdetés

A megújult utascsarnokban modern digitális utastájékoztató rendszer és új vágányvégi kijelzőkkel rendelkező, korszerűbb, komfortosabb csarnok várja a pályaudvar évi mintegy 18 millió utasát mostantól – számolt be róla az MTI a vasúttársaság közleménye alapján.

A pályaudvar teljes tetőszerkezetének felújítása jövő nyárra fejeződhet be a tervek szerint, míg a pénztárcsarnok belső boltozatának javítását és a tetőszerkezetének felújítását 2022 elejére fejezhetik be.

Az aluljáróban a világítási rendszert teljesen felújítják, az álmennyezetet pedig újraépítik, így egy szebb és komfortosabb környezet vár majd az utasokra.

Gondoltak az akadálymentesítésre is: a vak és gyengénlátó utasok számára okos taktilis vezető- és veszélyjelző sávokat alakítanak ki a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) képviselőivel egyeztetve, amelynek megvalósítása 2022-ig a vágánycsarnokban, majd pedig azon kívül, a peronok mentén, és végül a keresztaluljáróban és az oldalcsarnokban történik meg.

Végezetül újdonság még a 175 éves magyar vasútnak emlékez állító szenzoros ivókút, amelyet az utascsarnokban építettek meg.

A most átadott utascsarnokról a vasúttársaság a Facebook-oldalán megosztott néhány fényképet is, amelyek IDE kattintva megtekinthetőek.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Nina Lyubimova)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés