hirdetés
Belföld

Ismét a gyors segítség mentette meg egy ember életét

Egy harminc év körüli férfi váratlanul rosszul lett a hétvégén Jász-Nagykun-Szolnok megyében, s a megmentésében a mentők mellett a férfi barátai is részt vettek.

Ismét a gyors segítség mentette meg egy ember életét
hirdetés

Barátai társaságában lett rosszul a hétvégén egy 30 év körüli férfi Jász-Nagykun-Szolnok megyében – írja a 24.hu az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán megjelent bejegyzés alapján.

A férfi ugyan napokkal ezelőtt mellkasi fájdalmakról panaszkodott, de a hétvégén bármiféle előzetes panasz nélkül összeesett, elvesztette az eszméletét, majd rángatózni kezdett.

A mentésirányító azonnal több egységet is a helyszínre riasztott, s közben a bejelentőt utasításokkal segítette a betegvizsgálatban és a bajba jutott fiatalember ellátásában.

Noha a férfi barátai mindent szakszerűen csináltak, az állapota rohamosan romlott, s nemsokára leállt a légzése is, így a helyszínen lévők megkezdték az újraélesztést. Ezt a pár percen belül kiérkező mentők folytatták, miközben a szentesi mentőhelikoptert is a helyszínre riasztották. Utóbbi is pillanatokon belül megérkezett, és csatlakozott az ellátáshoz.

A mentők még sokáig küzdöttek a helyszínen a beteg életéért, akit sikerült is megmenteni az időben megkezdett mellkasi kompresszióknak köszönhetően.

Végül a férfit stabil állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Alexas_Fotos)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés