hirdetés
Belföld

Ismét 900 fő felett az új fertőzöttek száma

927 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, kilenc beteg pedig elhunyt.

Ismét 900 fő felett az új fertőzöttek száma
hirdetés

927 újabb igazolódott fertőzéssel 22 127 főre emelkedett a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, jelenleg az aktív fertőzöttek 16 464-en vannak.

Újabb kilenc beteg (közülük heten 70 év felettiek voltak) meghalt, így az elhunytak száma 718 főre emelkedett.

Kórházban jelenleg 577 koronavírusos beteget ápolnak, közülük harmincan vannak lélegeztetőgépen.

A koronavirus.gov.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 55%-a, a gyógyultaknak pedig a 39%-a budapesti.

hirdetés

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy – amint azt az új fertőzések adatai is jelzik – a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a kormány célja pedig az, hogy megtartsuk az ország működőképességét, ami miatt a könnyen betartható, általános szabályok jelentősége most még nagyobb.

Mint felidézik, kötelező maszkot viselni az üzletekben, tömegközlekedési eszközökön, mozikban és színházakban, bevásárló központokban, az egészségügyi és szociális intézményekben, továbbá az ügyfélfogadási irodákban.

A vendéglátóhelyek és a szórakozóhelyek este 23 óránál később nem tarthatnak nyitva.

Az emberektől azt kérik:

„A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát”.

Az idősek és krónikus betegek védelmét kiemelten fontosnak nevezték, s magukat az időseket is arra kérték, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. Felidézik, a kórházakban és idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben, s az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

A közleményben kitérnek rá, hogy szeptemberben hagyományos munkarendben, ám szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév az iskolákban, s a nevelési év az óvodákban. Rendkívüli szünetet jelenleg 28 óvodában és 8 iskolában rendelt el az Operatív Törzs, míg 194 osztálynál és 7 teljes iskolánál volt szükség digitális tanrend bevezetésére a fertőződések miatt.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés