Belföld

Infarktust kapott, tilos parkolásért büntették meg a nőt

Körzeti orvosához ment január 22-én egy 74 éves nő, azonban út közben a mellkasában nyomást érzett, a karja zsibbadt, a hátában pedig éles, szúró fájdalmat tapasztalt, így egy kereszteződés után megállt.

Infarktust kapott, tilos parkolásért büntették meg a nőt
hirdetés

A nő a tüneteket észlelve rögtön tudta, hogy nagy a baj, s azt tette, amit az adott helyzetben a legjobbnak látott: megmaradt erejét összeszedve megállt autójával egy kereszteződés után annak érdekében, hogy rosszulléte a lehető legkevésbé veszélyeztesse a többi autós, valamint a mellette ülő fogyatékossággal élő kisfia testi épségégét – írja a Blikk.

A nőt mentők szállították kórházba, eközben azonban 15 ezer forintos bírságot szabtak ki rá a közterület-felügyelők azért, mert nem tartotta be az előírt öt méteres távolságot a kereszteződést követően.

hirdetés

Noha a hölgy elismerte, hogy a közterület-felügyelők büntetése érthető, mivel nem tudták, mi történt, azt felháborítónak tartja, ahogyan beszéltek vele a közterületesek. Azt is nehéz elfogadnia, hogy a történtek tudatában sem engedték el neki később a büntetést.

Mint felidézte, először zárójelentést és háziorvosi igazolást, továbbá kérvényt kértek tőle, s azt ígérték, így elengedik a bírságot, ám hiába tett eleget mindezeknek a nő, továbbra is követelték tőle a kiszabott összeget. A nő így a vele kommunikáló férfi felettesét is megkereste, akitől egyelőre szintén csak ígéreteket kapott.

A lap megkeresésére az illetékes VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyeletet részéről Gerencsér Mária sajtófőnök az igazgató nyilatkozatát ismertetve elmondta, hogy a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg jogszabály alapján, s a közterület-felügyelet munkatársainak ilyenre nincs módjuk.


hirdetés

További híreink
hirdetés