hirdetés
Belföld

Illegális kutyaviadalok szervezőit buktatták le a rendőrök

Rendőrök vetettek véget az ebek élet-halál harcra történő tenyésztésék és tréningezésének Nyíregyházánál.

Illegális kutyaviadalok szervezőit buktatták le a rendőrök
hirdetés

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a TEK segítségével tartottak rajtaütést szombaton reggel egy Nyíregyháza külterületén lévő ingatlanon, ahol illegális állatviadalt tartottak, a szervezőket és résztvevőket pedig tetten érték.

Az állatok tartására, kiképzésére és harcoltatására kialakított ingatlan használója L. T. 46 éves nyíregyházi lakos volt, aki nemcsak szervezte és tartotta az illegális viadalokat, de tevékenyen részt is vett azokon. A nap első mérkőzésén harcoltatta egyik kutyáját, amely ennek során végzetes sérülést szenvedett.

„A megalapozott gyanú szerint a nyíregyházi férfi a viadalokra történő felkészítésük érdekében olyan kegyetlen bánásmódot alkalmazott a tulajdonában lévő állatokkal szemben, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy még a harc előtt a kutyák egészségkárosodását, esetleges pusztulását okozza”

- derül ki a police.hu oldalon megjelent közleményből.

Megjegyzik azt is, hogy a férfi kifejezetten az állatviadalok céljából vásárolta, tenyésztette és nevelte az állatait, hasonló érdeklődésű ismerőseivel pedig főként a közösségi médián keresztül került kapcsolatba. Ezek az ismerősei segítették őt a tiltott állatviadalok szervezésében – ezúttal egy B. B. nevű 42 éves kótaji lakos volt az, aki lebukott.

A férfi ismerősei az ugyancsak sanyarú körülmények közt tartott kutyáikkal résztvevőként, bíróként, illetve nézőként vettek részt az egyes mérkőzéseken, s fogadásokat is kötöttek.

A rajtaütés helyszínéről előállítottak közül a nyomozók hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

A gyanúsítottakat – L. T. 46 éves nyíregyházi, B. B. 42 éves kótaji, G. Z. 43 éves dögei, B. N. 34 éves kisbágyi, továbbá N. Zs. 45 éves és K. A. 24 éves erdőkertesi lakosokat – tiltott állatviadal szervezése bűntett és állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az egyenruhások huszonöt kutyát foglaltak le – az ebek elszállításáról, biztonságba helyezéséről pedig gondoskodtak.

Ugyancsak lefoglaltak az állatok harcra történő felkészítéséhez használt különböző eszközöket, például futópadokat, fecskendőket, teljesítményfokozó szereket, gyógyszerkészítményeket, illetve a korábbi állatviadalokról készült felvételeket tartalmazó elektronikus adathordozókat.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés