hirdetés
Belföld

Ijesztő képsorokat rögzített a fedélzeti kamera: kis híján eltalálta a rakomány a forgalomirányítót

Egy baleset történéseit rögzítette egy fedélzeti kamera, s a felvételen kivehető, hogy a forgalomirányítónak nagy szerencséje volt, hiszen éppen elkerülte őt az ütközéskor előre repülő rakomány.

Ijesztő képsorokat rögzített a fedélzeti kamera: kis híján eltalálta a rakomány a forgalomirányítót
hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mérnökségei jelenleg a burkolatjavítási munkálatok mellett az út menti növényzet gondozási munkálatait is végzik, s így tettek nemrégiben az ajkai mérnökség munkatársai is Városlőd környékén a 8-as főútnál, ahol váltakozó forgalomirányítás mellett folytattak kaszálási munkákat. Mindeközben azonban váratlanul becsapódott egy autó a munkaterületre – számol be róla az InfoStart.hu.

Mint kiderült, egy nehezebben belátható útszakaszról van szó, így kétlépcsős forgalomkorlátozást építettek ki, s kézi irányítással, váltakozó forgalomirányítással biztosították a kaszáló munkagépet a szakemberek.

Egy, a kézi irányítás során szabályosan megálló autónak azonban nekihajtott egy mögötte közlekedő kisteherautó, s a szabályosan megálló jármű utánfutóján lévő rakomány, nevezetesen egy gatter fűrész, egyenesen előre, a forgalomirányító irányába repült a becsapódás erejétől.

A forgalomirányítónak az volt a szerencséje, hogy a fűrészlap és a többi alkatrész elkerülte őt, így aztán csak kisebb sérüléseket szenvedett. A balesetet egy fedélzeti kamera is rögzítette, a felvételt pedig megosztották az interneten.

hirdetés

A lap felidézi, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. országosan közel 32 ezer kilométernyi utat kezel a hozzá tartozó megközelítőleg 526 millió négyzetkilométernyi zöldfelülettel együtt. A területen tavasszal a társaság mérnökei kézi és gépi kaszálásokat végeznek, így a közlekedőket arra kérik, hogy a szokásosnál óvatosabban és körültekintőbben vezessenek.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés