hirdetés
Belföld

Így szerezhető angol nyelvű oltási igazolás az utazáshoz

Több ország is angol nyelvű oltási igazolást kér az utazóktól, köztük Görögország is, ahol minden olyan vakcint elfogadnak, amelyet Magyarországon a vakcináláshoz használnak. Feltétel azonban, hogy a második oltást követően 14 napnak el kell telnie, s erről angol, német, francia, olasz, spanyol vagy orosz nyelvű oltási igazolást kell bemutatni.

Így szerezhető angol nyelvű oltási igazolás az utazáshoz
hirdetés

Ez azt jelenti, hogy a bizonyos országokba való utazáshoz nem elég bemutatni a magyar védettségi igazolványt, hanem idegen nyelvű dokumentumot kell erről szerezni.

A turizmus.hu Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvostól megtudta, hogy az angol nyelvű formanyomtatványt az NNK az utazók kérésére eddig is elküldte, valamint a legtöbb oltóközpontban is elérhető lesz a dokumentum.

Sőt, a dokumentumot hamarosan a koronavirus.gov.hu, s a turizmus.com oldalról is le lehet tölteni.

Az angol nyelvű oltási igazolást az oltóorvos állítja ki és hitelesíti az oltásnál kapott, magyar nyelvű igazolás alapján külön költség nélkül. Nemcsak az oltások beadása után, de visszamenőleg is lehet igényelni a dokumentumot a háziorvosnál és az oltóközpontban.

Noha sok ország kér angol nyelvű oltási igazolást, Horvátország például megelégszik azzal, ha a határon az utazó felmutatja a plasztikkártyát és mellé a magyar nyelvű oltási igazolványt. Természetesen itt is feltétel, hogy a második oltást követően 14 napnak kell eltelnie a beutazáshoz.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Michelle Raponi)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés