hirdetés
Belföld

Huszonnégyen fulladtak vízbe az elmúlt két hónapban

A legtöbb áldozat a Balatonban vesztette életét, de a többi nagyobb természetes víznél is következtek be tragédiák.

Huszonnégyen fulladtak vízbe az elmúlt két hónapban
hirdetés

A rendőrség Facebook-bejegyzésében hívta fel a figyelmet a biztonságos fürdőzés fontosságára. Mint írják:

„Indul a hétvége, indulnak is sokan strandra, készülnek a mosolygós szelfik a vízparton. A szikrázó napsütésben felhőtlen boldogságot árasztó posztok kerülnek ki a netre, mi pedig mégis borús képet kell, hogy fessünk”.

A bejegyzés szerint csak a Balatonban tizenhárman fulladtak vízbe az elmúlt két hónapban, ami mellett a Velencei-tóban és a Dunában egyaránt négyen, míg a Tiszában és a Tisza-tóban hárman vesztették életüket.

Ennek kapcsán felhívták a figyelmet annak fontosságára, hogy a strandolók figyeljenek a körülöttük fürdőzőkre és a vízi sportolókra, s amennyiben valakinek segítségre van szüksége, hívják mihamarabb a 112-es segélyhívót, vagy az ingyeneset tárcsázható 1817-es vízi segélyhívószámot.

Ugyancsak fontos, hogy lehetőleg senki ne menjen be egyedül a vízbe, s aki nem tud úszni, az igyekezzen távol maradni a mély víztől.

Nem érdemes stégről, vízibicikliről a vízbe ugrani úgy, hogy annak mélységéről nem bizonyosodott meg előzőleg a fürdőző, és a forróságban felhevült testtel is nagyon veszélyes a vízbe vetődni.

Még a jól úszóknak is érdemes mentőmellényt viselniük csónakázás, sup-ozás és vízibiciklizés közben, hiszen a hőség miatt ők is rosszul lehetnek.

Különösen figyelni kell a gyerekekre és idősekre, de általános jó tanács, hogy senki ne engedje ismerősének, szerettének, hogy felelőtlenséggel bárkit, akár saját magát is veszélyeztesse.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Varga Erika)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés