hirdetés
Belföld

Huszoneggyel, 4505-re emelkedett a hazánkban azonosított fertőzöttek száma

Huszonegy fővel emelkedett a Magyarországon beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, ugyanakkor most sem volt új áldozata a vírusnak.

Huszoneggyel, 4505-re emelkedett a hazánkban azonosított fertőzöttek száma
hirdetés

A koronavírusról tájékoztató kormányzati portál beszámolója szerint huszonegy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel 4505 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma változatlanul 596 fő, miközben a gyógyultaké elérte a 3353-at.

Az aktív fertőzöttek jelenleg 556-an vannak, nekik 34 százalékuk budapesti. Az elhunytak között egyébként 60, a gyógyultak között pedig 45 százalék a fővárosiak aránya.

Kórházban jelenleg hetvenhárom koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

hirdetés

A közleményben megjegyzik, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, így továbbra is érvényben van a járványügyi készültség. A cél a vírus a határon kívül tartása, valamint a további szigorítások és korlátozások elkerülése.

„Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk”

– ismertetik a közleményben.

Hatósági házi karanténban jelenleg 8083 személy tartózkodik, s nemrégiben az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.

Általános szabályként továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés