Belföld

Húsvétkor is maradnak még a korlátozások

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy egyelőre nem engedhető meg a nyitás, így húsvétig biztosan fennmaradnak a most érvényben lévő korlátozások.

Húsvétkor is maradnak még a korlátozások
hirdetés

A miniszter a 24.hu szerint úgy fogalmazott a pénteki sajtótájékoztatón, hogy egy „utolsó nagy közös erőfeszítésre” van szükség ahhoz, hogy a járvány harmadik hullámának csúcspontján túl legyünk.

Mint ismertette, pénteken döntött az operatív törzs a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a vállalkozások és gazdasági szereplők által tett javaslatokról, melyeket akkor támogatnak, amikor a beoltottak száma meghaladja a 25, millió fős határt. Ez előreláthatólag a húsvét utáni napokban következhet be.

hirdetés

Amikor ezt a határt eléri az ország, a kijárási tilalom kezdete 2 órával később, 10 órakor lesz, s az üzletek is eddig lehetnek nyitva, illetve hajnalban, 5 órakor nyithatnak majd.

A boltok típusuktól függetlenül nyitva tarthatnak, ám 10 négyzetméterenként csak egy vásárló lehet bent.

Ami a szolgáltatásokat illeti, ott a március 8. előtti szabályok térnek majd vissza, az iskolák pedig előreláthatólag április 19-én nyitnak meg ismét.


hirdetés

További híreink
hirdetés