hirdetés
Belföld

Hetvenhat koronavírusos beteget ápolnak jelenleg kórházban

Megérkeztek a pénteki, friss adatok a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan.

Hetvenhat koronavírusos beteget ápolnak jelenleg kórházban
hirdetés

Egy beteg elhunyt, amivel az elhunytak száma a járvány kezdete óta hazánkban 30 033 főre emelkedett – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közleményből.

Péntekre ötvenkettő új fertőzöttet azonosítottak, így a mostanáig azonosított fertőzöttek száma 809 855 főre nőtt, de közben a gyógyultak száma 752 709 főre emelkedett, s az aktív fertőzöttek kevesebben, 27 113-an vannak.

Kórházban jelenleg hetvenhat koronavírusos beteget ápolnak, akik közül tizenketten vannak lélegeztetőgépen.

Összesen már 5 641 870 személy kapta meg legalább az első adat oltását, akik közül 5 480 218-an már a második dózis beadatásán is túl vannak.

hirdetés

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a delta vírusmutáns több európai országban, illetve Magyarországon is terjed már, így fontos, hogy aki továbbra sem oltatta be magát, tegye ezt meg.

Különösen a be nem oltott idősek esetében kérik az oltás felvételét.

Hozzáteszik, a vírusvariáns terjedése leginkább a még be nem oltottakat veszélyezteti, így őket arra kérik, regisztráljanak az oltásra a vakcinainfo.gov.hu holnapon, s így akár pár napon belül időpontot is tudnak foglalni.

Kitérnek arra is, hogy Európában elsőként hazánkban nyílt mód a harmadik vakcina felvételére, amelyre, a korábbiakhoz hasonlóan, az eeszt.gov.hu honlapon keresztül lehet időpontot foglalni. Már 43 ezren meg is tették ezt, akik közül 24 ezren megkapták az oltást.

(A borítókép forrása: MTI/Balázs Attila)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés