hirdetés
Belföld

Hét ember meghalt a budapesti hajóbalesetben

Szerdán késő este összeütközött két hajó a Dunán a Parlamentnél, a balesetnek hét áldozata van, az elsüllyedt hajó fedélzetén dél-koreai turisták és a jármű kétfős személyzete utazott.

Hét ember meghalt a budapesti hajóbalesetben
hirdetés

Az MTI Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét idézve arról számolt be, hogy heten meghaltak, miután két hajó összeütközött, majd az egyik hajó felborult és elsüllyedt a Dunán a Parlamentnél szerdán. A halálos áldozatok mellett hét embert könnyű sérülésekkel vittek a kórházba.

A rendőrségre negyed tízkor érkezett bejelentés arról, hogy egy turistahajó felborult a Dunán, amit követően a hatóságok azonnal megkezdték a kutatást a Duna teljes szakaszán. A katasztrófavédelem kilencvenhat hivatásos tűzoltóval, tűzoltóautókkal speciális műszerekkel látott neki a túlélők keresésének. A sérülteket három nagy kórház fogadja.

A helyszínre látogatott Pintér Sándor belügyminiszter és Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár is, aki megköszönte a mentésben részt vevők munkáját és a magyar kormány nevében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

hirdetés

Motorcsónakkal túlélők után kutatnak a Duna fővárosi szakaszán, a Lánchíd és Erzsébet híd között 2019. május 29-én este. Heten meghaltak, amikor feltehetőleg egy nagyméretű luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Parlament közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a két fős magyar személyzettel a fedélzetén. MTI/Lakatos Péter

Az Index az MTI-re hivatkozva azt írja, hogy csütörtökön Mun Dzsein dél-koreai elnök a külügyminiszterrel az élén kormányszintű operatív csoport megalakítását rendelte el a balesettel kapcsolatban. A lap szerint dél-koreai elnök arra utasította kormányát, hogy a magyar hatóságokkal együttműködve tegyen meg minden lehetséges intézkedést a balesetben érintett dél-koreai turisták megsegítésére. Tervezik továbbá, hogy lehető leghamarabb tizennyolc tisztviselőből álló csoportot küldenek Magyarországra.

Az M1 értesülésére hivatkozva az MTI csütörtökön reggel azt írta, hogy megtalálták az elsüllyedt hajó roncsát a Margit híd pillérétől három méterre a Dunában, ám egyelőre nem tudni, mikor tudják majd kiemelni. A mentést nehezíti az eső, továbbá az, hogy az éppen áradó folyónak gyors a sodrása.

A Blikk szerint a kisebb, Hableány nevű hajóba hátulról futott bele egy nagy szállodahajó. A turistahajó balesetét az Időkép egy webkamerája is rögzítette.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés