hirdetés
Belföld

Hazánkban a koronavírus-fertőzöttek száma huszonhárommal nőtt, öt beteg hunyt el

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel 3954-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Hazánkban a koronavírus-fertőzöttek száma huszonhárommal nőtt, öt beteg hunyt el
hirdetés

Huszonhárommal, 3954-re emelkedett a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt öt idős, krónikus beteg – írják a koronavírusról tájékoztató kormányzati portálon megjelent közleményben.

Az öt újabb halálozással 539 főre emelkedett a koronavírussal összefüggő okokból elhunytak száma. A Pesti úti idősotthonban az áldozatok száma negyvenkilencre nőtt.

Mindeközben a gyógyultak száma mostanra elérte a 2205 főt, s az aktív fertőzötteké 1210-re csökkent. Kórházban 406 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül huszonnégyen vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultaknak pedig 48 %-a fővárosi lakos.

hirdetés

A közlemény szerint jelenleg a védekezés második szakaszában vagyunk, ami ellenben nem jelenti a járvány végét, hiszen a járványveszély még nem múlt el. Mint írják:

„az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet”,

azonban hozzáteszik, az általános óvintézkedések, így különösképpen a védőtávolság betartása továbbra is fontos.

Ismertették azt is, hogy a parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját.

A veszélyhelyzet megszüntetésére azért van lehetőség, mert a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudták kerülni, és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma.

Továbbra is szükséges azonban a járványügyi készültség fenntartása, lévén,a koronavírus még mindig itt van, és fertőz.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés