hirdetés
Belföld

Háromféle vakcinára is lehet időpontot foglalni

Müller Cecília elmondta, hogy folyamatosan javulnak a járványadatok, azonban kérte, hogy a második vakcinát senki se hanyagolja el.

Háromféle vakcinára is lehet időpontot foglalni
hirdetés

Az országos tisztifőorvos felhívta a lakosság figyelmét az időpontfoglalás lehetőségére, hiszen összesen már háromféle – a Sinopharm mellett az AstraZeneca, illetve a Szputnyik – vakcinára is lehet foglalni. A fiatalokhoz külön is címezte szavait arra kérve őket, hogy regisztráljanak, és foglaljanak időpontot – derül ki az InfoStart.hu cikkéből.

Utóbbihoz hozzátette, hogy aki nem regisztrál a 18 év alattiak közül pénteken éjfélig, az nem fog most Pfizer-vakcinához jutni.

Müller Cecília szerint biztatóak a szennyvízadatok, amelyeknél országos szinten egyre csökkenő tendencia figyelhető meg a vírus örökítőanyagának tekintetében, ám Budapest agglomerációjában több településen is enyhe emelkedést figyeltek meg.

A tisztifőorvos asszony kitért arra is, hogy hétvégén az április elején oltott tanárok megkapják a második Pfizer-oltásukat is, s kért mindenkit, aki jelzést kap erre, hogy induljon, ha pedig nem tud menni, ezt jelezze az oltóhely felé.

hirdetés

Megjegyezte továbbá, hogy a kormányrendeletben megjelent: már lehet sportlétesítményekbe menni csoportosan, szervezett keretek között a gyerekeknek. Erre május 10-től van lehetőség.

Jelezte, hogy újraindulnak az elektív ellátások május 13-tól, azonban a covidos betegek és a koronavírus-osztályokon dolgozó orvosok sem érintkezhetnek másokkal a kórházakban.

Müller Cecília azt is elmondta, hogy az ellátások védettségi igazolvánnyal vehetőek igénybe, vagy – ennek hiányában – 48 órával a műtét előtt PCR-tesztre, illetve közvetlenül azt megelőzően egy gyorstesztre lesz szükség.

(A borítókép forrása: MTI/Balázs Attila)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés