Belföld

Harmincszor szúrta meg áldozatát a Honvédkórházban tomboló férfi

A Honvédkórházban tomboló 37 éves kínai férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják meg, miután szombaton sebészollóval szúrt többször fejen egy altatásban lévő, lélegeztetőgépen tartott nőt az intézmény intenzív covid-osztályán.

Harmincszor szúrta meg áldozatát a Honvédkórházban tomboló férfi
hirdetés

Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője elmondta, hogy egy ápoló lett figyelmes szombaton egy női beteg segélykiáltásaira, majd a kórterembe lépve látta, hogy egy kínai férfi az egyik kezével egy beteget fojtogat, a másikkal pedig a mellkasát üti. Az ápoló láttán a támadó sebészollót ragadott magához, amellyel felé kezdett menni – írja a 24.hu.

Az ápoló a folyosóra hátrált a férfi elől, majd egy másik ápolóval különböző eszközöket vett magához, hogy védekezzenek, miközben a támadó hirtelen egy másik kórterembe ment, ahol a lélegeztetőgépen lévő tanárnőre támadott. Először kitépte a nő szájából a csöveket, majd a kezében lévő ollóval mintegy harmincszor szúrta meg fején áldozatát.

hirdetés

A támadást követően ismét a folyosóra ment, ahol az egyik biztonsági őrre is rátámadott, s mielőtt földre teperték volna, megsebesítette az őrt. Végül átadták a kiérkező rendőröknek.

A BRFK Életvédelmi Osztályának vezetője elmondta, hogy az 54 éves nő a támadás után oxigénhiányos állapotba került, így újra kellett éleszteni, ám állapota kritikussá vált, s szombat délután elhunyt.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iVgthEyzJNs" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

A támadót az elmemegfigyelőbe szállították. Róla közölték még azt is, hogy szakácsként dolgozik a magyar fővárosban, magyarul azonban nem beszél.

Az eddigi bizonyítékok alapján nem bizonyítható, hogy kábítószerfogyasztó volna, s jelenleg is szakértők bevonásával vizsgálják, hogy mi váltotta ki nála az erőszakos bűncselekmény elkövetését.

Hamarosan újabb gyanúsításokat is közölnek az ezidáig büntetlen előéletű férfival – amellett, hogy védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett bűncselekmény, illetve súlyos testi sértés kísérlete miatt is felelnie kell majd várhatóan.


hirdetés

További híreink
hirdetés