hirdetés
Belföld

Harminc évet is kaphat a soroksári nő gyilkosa

Az ügyészség legkevesebb harminc év szabadságvesztést kért R. Szilveszterre, aki a gyanú szerint megölt Soroksáron egy kocogó nőt. A férfi ennek hallatán rosszul lett, azonban ügyvédje szerint a gyilkosság elkövetését továbbra sem szándékozik elismerni.

Harminc évet is kaphat a soroksári nő gyilkosa
hirdetés

A gyanúsított jogi képviselője, dr. Lichy József elmondta, hogy védence „valóban rosszul fogadta az ügyészség álláspontját”, ám idővel összeszedte magát. Továbbra is azon a véleményen van, hogy védence az emberölésben ártatlan, a kifosztást azonban a férfi elismeri majd, mivel nála volt az áldozat mobiltelefonja – derül ki a Blikk cikkéből.

A lap felidézi, 2013. szeptember 25-én délután indult futni egy harminchat éves nő soroksári orrhonából, s mivel nem ért haza időben, ezért családja értesítette a rendőrséget, miközben a nő keresésére indultak.

Az áldozatnak már csak a holttestét találták meg: támadója megkötözte és egy kötéllel megfojtotta őt. Noha az ügyben sokáig úgy tűnt, nincs előrelépés, tavaly szeptemberben laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a helyszínen talált anyagmaradványok és – az akkor egy másik bűncselekmény miatt börtönben lévő – R. Szilveszter DNS-e között. A férfinél megtalálták a nő telefonját is.

A gyanúsított azt elismerte, hogy a helyszínen volt a gyilkosság idejében, azonban továbbra is azt mondja, hogy nem ő ölte meg a nőt.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés