hirdetés
Belföld

Harci kakas ölt meg egy rendőrt a Fülöp-szigeteken

Egy Fülöp-szigeteki rendőrt egy harci kakas ölt meg, amikor a rendőr egy illegális kakasviadal helyszínén vett részt egy razziában Észak-Samar tartományban.

Harci kakas ölt meg egy rendőrt a Fülöp-szigeteken
hirdetés

A Christine Bolok nevű rendőrt egy olyan acélpenge sebesítette meg, amelyet a kakasok lábára erősítenek a viadalok során.

A BBC cikke szerint a penge a rendőr bal combját sebesítette meg, s éppen artériát talált, így aztán hiába szállították gyorsan kórházba a sérültet, nem sikerült megmenteni az életét – még az út közben elhunyt.

A kakasviadalok egyébként a Fülöp-szigeteken jelenleg a koronavírus-járvány terjedése miatt lettek betiltva, azonban a járványhelyzet előtt bizonyos kakasviadalok engedélyezettek voltak vasárnap és ünnepnapokon, valamint a legfeljebb három napig tartó helyi ünnepségekhez kötődően.

A helyi rendőrfőnök az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy igen szerencsétlen baleset történt, „olyan balszerencse, amelyre nem tud magyarázatot adni”.

hirdetés

Hozzátette, először, amikor hallotta, mi történt, nem is hitt a fülének, s huszonöt éves pályafutása során most először tapasztalt olyat, hogy egy rendőr egy kakasviadalon használt penge miatt halt meg. A rendőrtiszt egyúttal mély együttérzését fejezte ki az áldozat családjának.

A razzia során egyébként három embert vettek őrizetbe, és hét harcikakast foglaltak le, valamint pénzt is elkoboztak az illegális eseményt megtartóktól. Három további gyanúsított azonban elmenekült.

A Fülöp-szigeteken továbbra is nagyon népszerűek a kakasviadalok, amely események hatalmas tömegeket vonzanak, elsősorban azért, mert fogadni lehet a nyertes madarakra.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés