hirdetés
Belföld

Hamarosan akár az ötévesek is olthatóak lesznek koronavírus elleni vakcinával

Egyre több gyermek fertőződik koronavírussal, és már az ő esetükben is többen mutatnak tüneteket. Elképzelhető azonban, hogy nem is olyan sokára, akár még idén olthatóvá válnak az 5-11 évesek is.

Hamarosan akár az ötévesek is olthatóak lesznek koronavírus elleni vakcinával
hirdetés

A koronavírus-járvány negyedik hullámának felszálló ágában vagyunk, amikor is néhány korlátozó intézkedés bevezetése már időszerű volna, amelyeket a napi esetszámok alakulásának függvényében határozhatnak meg – írja a Magyar Nemzet Szlávik János közlése alapján.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa megjegyezte azt is, hogy a kormány által november 22. és 28. között tervezett oltási akcióhét jó lehetőség azoknak, akik eddig nem tudtak oltakozni, nem akartak regisztrálni, vagy egészen egyszerűen csak halogatták a vakcina beadatását mostanáig. A járványnak akkor lehet vége Szlávik János szerint, ha minél többen védettséget szereznek a vírussal szemben.

Sajnos az elmúlt időszakban a járványügyi adatok romlása volt megfigyelhető lényegében minden tekintetben, és sajnos az áldozatok között egy igen fiatal, mindössze egy éves kislány is volt, akinek egyedüli feltüntetett alapbetegsége „mentális betegségként” szerepelt a tájékoztatásban.

A negyedik hullámot illetően a szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy egyre több gyermek kapja el a fertőzést, akik közül immár többeknél is kialakulnak tünetek.

hirdetés

Az 5-11 éves korosztály mindenesetre akár még ebben az évben olthatóvá válhat a Pfizer/BioNTech vakcinájával, amennyiben azt az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyja. Ezzel kapcsolatban Galgóczi Ágnes arról számolt be, hogy már kezdeményezték az oltás elfogadását, és várakozásuk szerint év végére döntés is születhet a kérdésben.

(A borítókép forrása: MTI/Varga György)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés