Belföld

Halomra hagyják maguk után a műanyag szánkókat a Mátrában az emberek

hirdetés

Az első havazások azokat is a Mátrába csábították, akik egyébként nem kifejezetten tartoznak a buzgó természetjárók közé, ezt pedig a Kékestetőn tapasztalható tömeg is jól példázza. A probléma alapvetően nem is ez, hanem, hogy a csúcsnál szánkózók egy részének hanyagsága arcátlan mértékeket ölt.

Halomra hagyják maguk után a műanyag szánkókat a Mátrában az emberek

A legtöbben – legkésőbb – már az óvodában hallják, hogy a szemetelés, különösen a természetben, kerülendő viselkedés. Mégis akadnak, akik nehezen felfogható módon nem egyszerűen apróbb tárgyakkal, de már nem kellő, vagy törött műanyag szánkók hátrahagyásával hagynak nyomot ott jártuk után hazánk egyik legkedveltebb csúcsánál.

Az RTL Klub Híradója alapján a 24.hu azt írja, hogy számos eldobott, eltört műanyag szánkó maradt ezen a hétvégén is a Kékestetőn, a tapasztalt állapotokról pedig többen képeket is megosztottak a közösségi oldalakon, amelyek közül néhányat a csatorna Híradója is bemutatott.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56%;"><iframe src="https://embed.rtl.hu/embed/1647287?autoplay=0" frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

A kékestetői sípálya üzemeltetője elmondta, hogy hétvégén több zsák szemetet gyűjtenek össze, s naponta köbméterszám akad olyan szemét, amelyet az ott járók után kell összeszedniük.

A sípálya használóit így arra kéri annak fenntartója, hogy a szemetet a közeljövőben kihelyezett konténerbe tegyék bele.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés