hirdetés
Belföld

Halálos szén-monoxid mérgezés történt egy dunakeszi társasházban

Meghalt egy házaspár Dunakeszin szén-monoxid-mérgezés következtében.

Halálos szén-monoxid mérgezés történt egy dunakeszi társasházban
hirdetés

A fővárosi hivatásos és a fóti önkéntes tűzoltók két földön fekvő embert találtak Dunakeszin egy, a Kossuth közben lévő társasházi lakásban, akiket kivittek a lakásból, de már nem tudtak segíteni rajtuk – írja a 24.hu Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője tájékoztatása alapján.

A lap saját értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy egy hatvanas házaspár hunyt el, akik lakásában gázkonvektor működött. Az ingatlanban a tűzoltók szén-monoxid-koncentrációt mértek, és a szomszédos lakásba is átszivárgott a mérgező gáz, ahol három felnőtt és egy gyermek sérült meg könnyebben.

Idegenkezűség gyanúja nem került fel, a rendőrség így közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit – közölte a portál megkeresésére Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A katasztrófavédelem ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a mostanihoz hasonló esetek elkerülése érdekében gondoskodni kell a lakás rendszeres szellőztetéséről.

hirdetés

Egy köbméter földgáz elégetéséhez mintegy 10 köbméter levegő szükséges, és akkor fejlődik ki a mérgező gáz, ha a nyílt égésterű fűtőeszköz elhasználja a helyiség levegőjét az égéshez, a levegő-utánpótlás pedig nem biztosított. Ráadásul más épületgépészeti berendezések is használhatják a lakás levegőjét, amelyeket ugyancsak figyelembe kell venni a kazán üzemeltetése során is.

A szén-monoxid-érzékelő nagyon fontos és életmentő lehet ugyan, de lényeges, hogy ezt is csak megbízható forrásból, műszaki cikkeket forgalmazó üzletben szabad vásárolni, és a vásárlásnál az olyan készülékeket kell keresni, amelyek megfelelő minőségűek és magyar nyelvű használati utasítással rendelkeznek.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Dominic Wunderlich)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés