hirdetés
Belföld

Gyanúsítottként hallgatták ki a momentumos Szarvas Koppány Bendegúzt

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség Szarvas Koppány Bendegúzt egy tavaly decemberi tüntetésen történt esettel összefüggésben.

Gyanúsítottként hallgatták ki a momentumos Szarvas Koppány Bendegúzt
hirdetés

A gyanúsított a megalapozott gyanú szerint tavaly december tizenkettedikén és tizenharmadikán az Országgyűlés épülete előtti tüntetéseken célzottan az épület védelmét ellátó rendőrsorfal irányába dobott egy nem azonosítható tárgyat és több meggyújtott füstképző eszközt.

Mindez akadályozta a létesítménybiztosítási feladatok ellátását, mivel a rendőrök látását és hallását megnehezítette – derül ki az Ügyészség.hu oldalon megjelent közleményből.

Ezen kívül a gyanúsított a rendőrsorfal irányába fújt egy kapszacinoid hatóanyagot tartalmazó 400 milliliteres könnygázszóró palackkal is, és a rendőrök irányába dobott egy szikrázó tárgyat is, amivel egy, a rendőri csapaterőben szolgálatot teljesítő rendőrt eltalált.

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

hirdetés

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentésére indult nyomozás, Szarvas Koppány Bendegúz nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt.

Az ügyészségi közlemény felidézi, a korábban a DK ifjúsági szervezetének országos elnöki pozícióját betöltő Szarvas Koppány Bendegúz jelenleg a Momentum Mozgalom tagja, illetve 2018-ban annak képviselő-jelöltje volt az országgyűlési választásokon.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés