hirdetés
Belföld

Gyanús halálesetek miatt ragasztottak ki üzenetet óbudai panelházakban

Óbudán, a Vörösvári úti panelházakban a Ripost keddi száma szerint figyelmeztető plakát jelent meg, amelyben az egyedül élő idős embereknek tanácsolják, hogy körültekintéssel menjenek csak bele az esetleges eltartási szerződések megkötésébe.

Gyanús halálesetek miatt ragasztottak ki üzenetet óbudai panelházakban
hirdetés

A lap azt írja, hogy több, a helyiek által is ismert egyedülálló, idős ember hunyt el gyanús körülmények között azt követően, hogy eltartási szerződést kötöttek, vagy lakottan eladták a lakásukat.

A Ripost.hu szerint a paneltömb lépcsőházában már meg is jelent egy, a helyi lakásszövetkezet által lepecsételt üzenet, melyben az időseket arra figyelmeztetik, hogy legyenek óvatosak, amennyiben eltartási szerződést akarnak velük kötni.

Tilly László, az Óbudai 5. számú Lakásszövetkezet elnöke a lapnak megerősítette, hogy valóban ők ragasztottak ki figyelmeztetést a liftben, azonban nem gyanúsítanak senkit, és nem írtak ki nevet sem. Hozzátette: immár harmadik éve elnök, és úgy tudja, hogy az elmúlt öt évben több olyan eset is történt, amikor idős, egyedülálló személlyel eltartási szerződést kötöttek, s az idősek nem sokkal később elhaláloztak.

„Nem mindig ugyanazok a személyek kötötték a szerződéseket, de egy csoporthoz tartoznak, úgy tudom”

  • fogalmazott Tilly László, aki négy olyan esetről is tud, ami az érintett házsorban történt.

Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az eltartóknak valóban közük volna a halálesetekhez. Mindenesetre a gyanúba keveredett – a helyiek által ismert – emberek ügyvédet fogadtak, a rendőrség pedig vizsgálódik.

(A borítókép forrása: pixabay.com / weareaway)


hirdetés

További híreink