Belföld

GPS-es félreértés miatt gurult a Dunába a egy autó

hirdetés

A GPS ugyan nagyon hasznos lehet az utak megtervezésénél, de azért lássuk be, jobb kétszer végiggondolni, biztosan követjük-e minden utasítását. Kiderült, hogy a január eleji incidenst is egy GPS-es félreértés idézte elő…

GPS-es félreértés miatt gurult a Dunába a egy autó

Az RTL Híradó beszámolója szerint azért történt az igen kellemetlen eset, mert a GPS egy komphoz vitte volna a sofőrt, aki ellenben úgy gondolta, hogy egy hídra kell majd ráhajtania.

Az eset még január kilencedikén történt, azonban akkor nem sokat lehetett tudni a körülményekről, s így nem volt ismert az sem, hogy milyen okból hajtott a folyóba a jármű.

A sofőr az RTL Híradó stábjának elárulta, hogy a GPS által felkínált legrövidebb utat követte, amely – mint utóbb egy ijesztő meglepetés árán kiderült – egy kompátkelőhöz irányította a sofőrt. Ő viszont abban a hitben haladt, hogy egy híd lesz ott, ahol a GPS útvonala szerint át kellett volna kelnie.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56%;"><iframe src="https://embed.rtl.hu/embed/1645267?autoplay=0" frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

A sofőr elmondása szerint a GPS által legrövidebb utat követte, amely a komphoz vitte volna, csakhogy ezt ő nem tudta.

Valójában nem feltétlenül kellett volna így végződnie a történetnek, hiszen a komp ténylegesen ott állt éppen, legalábbis egy ideig, mert amikor a sofőr ráébredt korábbi tévedésére, az már elindult, így nem lehetett felhajtani rá.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az autó utasai még időben ki tudtak ugrani, így nem esett bajuk.

A járművet aztán a fővárosi hivatásos tűzoltók vontatták ki a Dunából.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés