hirdetés
Belföld

Fürdőzők mentették meg egy kisfiú életét egy élményfürdőben

Szombat délután egy négyéves kisfiút a dunaújvárosi fürdő vendégei mentettek ki a vízből, miután elmerült a medencében.

Fürdőzők mentették meg egy kisfiú életét egy élményfürdőben
hirdetés

A vendégek hamar észlelték, hogy baj van, s kihúzták a medencéből a kisfiút, valamint szóltak a medenceőrnek, aki az úszómestert riasztotta – számol be róla az RTL riportja alapján a Blikk.

Az úszómester elmondta, hogy amikor odaért a medence mellé, a fiú már egy törölközőn feküdt, azonban légzése nem volt, így lélegeztetni kezdte.

Szerencsére már a második befúvásnál ismét lélegezni kezdett a gyermek, így a mentők kiérkezésére stabil állapotban volt.

A strand üzemeltetője a helytállásért jutalomban is részesítette a szakszerűen eljáró úszómestert.

Egyelőre nem tudni, hogy hogyan merülhetett el a kisfiú a medencében, azonban a szemtanúk azt valószínűsítik, hogy a szülők nem figyeltek eléggé a gyermekre.

A fürdő üzemeltetője, Szabó György a történtekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy ugyan felkészült szakmai stábjuk van, de a gyermekek életének védelme elsődlegesen a szülők feladata. Ráadásul házirendjükben is felhívják a figyelmet arra, hogy a tíz évesnél fiatalabb gyermekek be sem mehetnek a medencébe, nemhogy még egyedül kószáljanak az élményfürdő területén.

Noha ez az eset a fürdőzők éberségének köszönhetően nem végződött tragédiával, sajnos alig egy hete Karcagon egy hétéves kisfiú belefulladt egy gyógyvizes medencébe, ahová a gyermekmedencéből ment át, az első hírek szerint azért, mert a vele lévő édesanyja és annak élettársa felügyelet nélkül hagyta őt rövid időre.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Free-Photos)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés