hirdetés
Belföld

Függetlenül attól, hogy milyen az ellenanyagszint, a vakcinák védenek a súlyos megbetegedéstől

Nem kizárt, hogy hamarosan megjelenik hazánkban is a koronavírus indiai mutációja, azonban ennek főleg a be nem oltottak, s a betegségen át nem esettek lehetnek kitéve – mondta Dr. Szlávik János infektológus főorvos a Reggeli műsorában.

Függetlenül attól, hogy milyen az ellenanyagszint, a vakcinák védenek a súlyos megbetegedéstől
hirdetés

A Dél-Pesti kórház infektológus főorvosa a műsorban elmondta, hogy egyelőre nem tisztázott, a különböző vakcinák együttes használatával elérhető-e nagyobb védettség, ugyanakkor egyre biztosabb, hogy ha a vakcinák két dózisa között hosszabb az időtartam, akkor magasabb lehet az ellenanyagszint.

Szlávik János a Blikk szerint a műsorban megjegyezte ugyanakkor azt is, hogy nem lehet csak az ellenanyagszámra szűkíteni a védettség jelenlétét, ráadásul a súlyos megbetegedéstől még esetlegesen alacsony ellenanyagszint mellett is véd minden vakcina.

A koronavírus indiai variánsa meglátása szerint valószínűleg hazánkban is megjelenik, s leginkább azok lesznek neki kitéve, akik nem estek még át a betegségen, és oltást sem kaptak.

Noha az elkövetkező hetekben könnyebb időszakokra számít, egyelőre azt nem tudná megmondani, hogy egy enyhébb nyár után bekövetkezhet-e egy újabb, erősebb hullám.

(A borítókép forrása: pixabay.com / leo2014)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés