hirdetés
Belföld

Fontos tudnivalók az egészségügyi ellátásról az ünnepek alatt

Karácsonykor is működnek a megszokott orvosi ügyeletek, akinek azonban ekkor kórházi kezelésre volna szüksége, a mentok.hu oldalon tájékozódhat az ügyeletes kórházi ellátásokról is.

Fontos tudnivalók az egészségügyi ellátásról az ünnepek alatt
hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat az átlagos létszámmal készül a karácsonyi ünnepekre, különböző váltásokban mintegy 1500 mentős lesz szolgálatban – írja az InfoStart.hu Győrffy Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tájékoztatása alapján.

Győrffy Pál megjegyezte azt is, hogy a betegségek az ünnepek alatt sem kerülik az embereket, annak felismerése pedig, hogy mely problémák kezelhetőek házilag, s melyek azok, amelyek kórházi ellátást igényelnek, „ismeretek kérdése”, de szükség esetén orvosi ügyeleteket is igénybe lehet venni.

Ez utóbbiak az ünnepek alatt is ugyanúgy működnek majd, mint egy átlagos hétköznapon, amikor azonban komolyabb baj jelentkezik, ami kórházi kezelést igényel, azzal az ügyeleti rend szerinti kórházakba karácsonykor és szilveszterkor is lehet menni. A sürgősségi osztályok is működnek majd ebben az időszakban is.

A fővárosi és agglomerációban élő betegek a fővárosi beutalási rendet tanulmányozhatják annak kiderítésére, hogy mely intézmény mikor illetékes, az OMSZ honlapján áll rendelkezésre erről részletesebb információ, valamint a 06 1 311 6000 telefonszámon – amely a Központi Ágynyilvántartó száma – is lehet felvilágosítást kérni.

hirdetés

Megerősített szolgálattal, plusz kocsikkal s külön mentési tervvel inkább a szilveszterre készülnek, ekkor is elsősorban Budapesten, ahol ilyenkor jellemzően rendkívüli mértékben megnő az esetszám – ismertette Győrffy Pál az InfoRádiónak.

Az év utolsó napján a fővárosban jellemzően néhány óra alatt kapnak annyi riasztást, mint egy átlagos napon tizenkét óra alatt.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés