Belföld

Fokozódik az új fertőzöttek száma, a harmadik hullám elkezdődött

hirdetés

Kérdésre válaszolva Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy lehet arról beszélni, hogy elkezdődött a harmadik hullám – ennek azonban elsősorban elméleti jelentősége van.

Fokozódik az új fertőzöttek száma, a harmadik hullám elkezdődött

Az országos tisztifőorvos az InfoStart.hu szerint megjegyezte, hogy fokozódik az új fertőzöttek száma. Szólt arról is, hogy az elhunytak 3 százaléka volt krónikus beteg, míg a többieknek volt valamilyen egyéb alapbetegsége, ami megmutatja az oltási program következetes, folyamatos megvalósulásának szükségességét.

A tisztifőorvos asszony bejelentette azt is, hogy vizsgálják még a Sinopharm vakcina beadhatóságát az NNI munkatársai, s a kísérődokumentáció az elmúlt napokban teljessé vált. Ígérete szerint az értékeléssel igyekeznek majd, hogy mihamarabb rendelkezésre álljon a vakcinázáshoz ez az oltóanyag is.

Müller Cecília felhívta a figyelmet annak a fontosságára, hogy megvédjük a legveszélyeztetettebb személyeket, mert mint fogalmazott, „életet nem tudunk visszaadni senkinek”. Azokat, akik korábban nem igényeltek vakcinát, s lejárt az ő „körük”, szintén arra bátorította, hogy jelentkezzenek az oltásért, hiszen sor kerül majd rájuk is.

A szűrőbuszok este 5 óráig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es termináljánál, a Deák Ferenc téren, illetve a Papp László Aréna bejáratánál lesznek, s várják azokat, akiket a háziorvosuk beutalt tesztelésre.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés