hirdetés
Belföld

Fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma az elmúlt napokban

Az elmúlt napokban folyamatosan csökkent, s immár az április közepi szintre csökkent vissza a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közleményből.

Fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma az elmúlt napokban
hirdetés

A hétfői friss adatok szerint 782 főt ápoltak kórházban akkor, akik közül negyvenketten voltak lélegeztetőgépen.

A koronavírusról tájékoztató kormányzati portálon megjelent közleményben azt írják, hogy az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma, s a tapasztalatok azt mutatják, hogy az enyhe tüneteket mutató betegek egy-kettő, a súlyosabb tüneteket mutató páciensek pedig több hét alatt gyógyulnak meg a kórházban.

Mint írják, a fertőzések számának csökkenésével elindul a felkészülés az egészségügyi ellátások fokozatos újranyitására is, amely több ütemben történik meg.

Legelőször az egészségügyi alapellátás – a háziorvosok, a fogorvosok, valamint a járóbeteg szakrendelők – léptek ismét működésbe, egyelőre azonban csak csökkentett üzemmódban és fokozott óvintézkedések mellett.

hirdetés

Eközben a kórházak is készülnek a fokozatos újranyitásra. E célt szolgálja a „régi új” beutalási rend, mely képes tehermentesíteni a kórházakat, hogy a járvány miatt elhalasztott vizsgálatok és kezelések mielőbb elkezdődhessenek.

Mindeközben fenn kell tartani a járványügyi készültséget is, hogy a kórházak szükség esetén képesek legyenek a koronavírusos betegek tömeges fogadására és ellátására is, amennyiben a szükség úgy hozza.

A közlemény szerint a járvány alakulása biztató, eddig sikerült alacsonyan tartani a fertőzöttek számát, ugyanakkor fokozottan figyelik a május negyedikén életbe lépett új szabályok járványügyi hatását a fertőzöttek és a kórházi ápolásra szorulók tekintetében is.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés