Belföld

Felfüggesztik az elsőajtós felszállást a Volánbusz járatain

A Volánbusz március 29-től kezdődően ideiglenesen minden járatán felfüggeszti az elsőajtós felszállást, s kordonnal választják el az utastértől a sofőröket. A döntést a járványügyi helyzettel, illetve az utasok és a buszvezetők védelmével indokolták.

Felfüggesztik az elsőajtós felszállást a Volánbusz járatain
hirdetés

A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy hétfőtől a kontaktus minimalizálásáért az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást, a helyi járatokon egységesen felfüggesztik az első ajtós felszállást.

A Volánbusz közölte, hogy jegyet az utazók a pénztárakban, jegyautomatákban, illetve a közlekedési mobiljegy alkalmazásban és társalkalmazásaiban válthatnak majd a kordonozást követően, s a korábban megszokottak szerint lehet jegyet, bérletet venni a partnereknél is.

hirdetés

„Újdonságként a MÁV-Start pénztáraiban, országszerte csaknem 300 helyszínen március 29-től első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni”

  • derül ki az MTI beszámolójából.

A Volánbusz egyúttal arról adott tájékoztatást, hogy 216 ezer liternél is nagyobb mennyiségű felület-fertőtlenítőszert használtak fel a védekezés kezdete óta a tisztítási feladatok elvégzéséhez, munkatársaik részére pedig mintegy 68 ezer liternyi kézfertőtlenítőt és fertőtlenítő hatású folyékony szappant bocsátottak rendelkezésre a több mint 690 ezer maszk mellett.

Az autóbusz-állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló használható, és 125 ózongenerátorral fertőtlenítik az autóbusz-állományt, telephelyeket és utasforgalmi helyiségeket.


hirdetés

További híreink
hirdetés