hirdetés
Belföld

Felfüggesztettel megúszhatja a vadász, aki levegőbe lőve okozta egy gyanútlan ember halálát

Tavaly májusban Újfehértón sajnálatos vadászbaleset történt, miután egy férfi – nem is sejtve, hogy milyen tragédiát okoz ezzel – a levegőbe lőtt, s a golyó több mint kétezer méterrel távolabb éppen eltalált egy gyanútlan embert.

Felfüggesztettel megúszhatja a vadász, aki levegőbe lőve okozta egy gyanútlan ember halálát
hirdetés

Őzbakra ment vadászni ismerőse meghívására a fegyvertartási- és vadászengedéllyel rendelkező vádlott, aki egyúttal ki szerette volna próbálni ismerőse golyós vadászpuskáját is, mivel hasonlót tervezett vásárolni – derül ki a szon.hu cikkéből.

Egy ilyen típusú vadászpuska hatótávolsága hatezer méter is lehet.

A baleset tavaly május 15-én történt Újfehértó határában, ahol a vádlott ismerősével, illetve a helyi vadásztársaság egy tagjával az álló autójukból két lövést adott le őzbakra, amelyek egyike sem talált.

Ezután a vádlott éppen kibiztosította a puskát, de úgy, hogy annak a csövét felfelé, Újfehértó lakott területének irányába tartotta, s egy vétlen lövést is leadott.

Az áldozat a helyszíntől 2161 méterrel távolabb tartózkodott éppen újfehértói családi háza udvarán, amikor eltalálta őt a golyó. Ugyan a lövedék lelassult, s veszített stabilitásából, de még így is a férfi testébe hatolt, és több létfontosságú szervet is roncsolt. A kórházba szállítását követően az áldozat belehalt a sérüléseibe.

A sérülések olyan fokúak voltak, hogy a sértett életét még akkor sem lehetett volna megmenteni, ha még rövidebb időn belül szakszerű orvosi ellátásban részesült volna.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a szabályt, hogy mindig úgy kell kezelni a vadászlőfegyvert, hogy az egy esetleges véletlen elsülés esetén se okozhasson személyi sérülést, vagy akár anyagi kárt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje a vádlottat. A Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik az eljárás.

(A borítókép forrása: pixabay.com / ddefillipo)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés