Belföld

Felborult italokból életveszélyes bántalmazás

hirdetés

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfival szemben, aki a vád szerint egy budapesti szórakozóhely előtt életveszélyesen bántalmazott egy másik férfit.

Felborult italokból életveszélyes bántalmazás

A vádlott a vádirat szerint 2018. szeptember nyolcadikán délután több ismerősével együtt egy XI. kerületi szórakozóhely előtt egy füves részen a földön ülve hallgatta a bent zajló koncertet, közben pedig beszélgettek és alkoholt fogyasztottak.

Az előttük lévő járdaszakaszon egy másik – ittas – férfi haladt, aki elvesztette az egyensúlyát, és így arccal előre ráesett a földön ülő vádlottra és ismerőseire. Az incidens során a vádlott egyik tenyere megsérült, illetve kiborult az italuk.

Ketten a vádlottal tartózkodók közül felemelték az elesett férfit, és pár méterrel arrébb letették egy fánál, de a vádlott nem akarta annyiban hagyni a történteket, és elhatározta, hogy megveri az italok felborulása és a sérülése miatt a férfit.

Oda is lépett a későbbi sértetthez, majd amikor az feltápászkodott a földről, a vádlott ököllel kétszer megütötte őt a fején, aminek hatására a sértett elesett. Erre a vádlott még fejen és mellkason is rúgta őt, majd magára hagyta, és visszament a társaságához.

A bántalmazott férfi, akihez a vádlott egy ismerőse hívott mentőt, koponyaűri vérzést és más sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a bántalmazóval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva – derül ki az ügyészségi közleményből.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés