Belföld

Fegyverrel fenyegetett meg halálosan egy kutyasétáltatót egy vadőr

A Tolna megyei Iregszemcsén egy vadőr lelövéssel fenyegette a kutyáját a határban sétáltató férfit, ami még akkor sem lett volna elfogadható, ha – mint ő vélte rendületlenül – nem történetesen kutyát sétáltatott volna a férfi, hanem vadat hajtott volna az agárral.

Fegyverrel fenyegetett meg halálosan egy kutyasétáltatót egy vadőr
hirdetés

Az esetről az Index írt, ahová a sértett egy ismerőse küldte el a rejtett kamerás felvételt, amelyen a fenyegetőző vadőr látható. A felvétel alapján a férfi agarát sétáltatta a Gyulaji erdőgazdaság területén, Iregszemcse határában, amikor a vadőr odalépett hozzá, és puskával a kezében azzal fenyegette őt, hogy ha nem köti ki a kutyáját, akkor le fogja lőni.

A kutya gazdája elmondta, hogy csak sétáltatja az agarát, azonban erre a felvételen elhangzottak szerint a vadőrnek az volt a reakciója, hogy „agyonlőlek a kutyáddal együtt”. Hogy mindezt nyomatékosítsa, megtöltötte a puskáját, hátrébb lépett, és a kutyasétáltató vélt „zsákmányát” követelte.

hirdetés

Nem teljesen alaptalanul merült azonban fel a gyanú a vadőrben, mert a kutya láthatóan zihált, így elképzelhető, hogy valóban vadat hajtott. Nem egyedi eset az sem, hogy a szarvasokat az illegális agancsgyűjtők a remélt trófea érdekében hajszolják, ami a természetben károkat okoz.

Egy idő után a vadőr otthagyta a kutyát és gazdáját, és búcsúzásul még megfenyegette őt azzal, hogy legközelebb „nem ússza meg ennyivel”.

A sértett feljelentést tett a Tamási Rendőrkapitányságon, s a portálnak a rendőrség megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.

Egy medgyespusztai férfi tett bejelentést a rendőrségre, a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai pedig adatgyűjtés után azonosították az ugyancsak 46 éves iregszemcsei lakost, aki a felvételen szerepel.

A beszerzett bizonyítékok alapján előállították a férfit, aki az egyik vadásztársaságnál hivatásos vadászként dolgozik. Kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták őt ki, valamint a nála tartott kutatás során a nyomozók lefoglaltak egy golyós- és egy sörétes lőfegyvert és lőszereket, amelyeket engedéllyel tartott a gyanúsított. A rendőrök a férfi vadász fegyvertartási engedélyét bevonták, miközben a büntetőeljárás keretében vizsgálják azt is, hogy megvalósultak-e további bűncselekmények vagy szabálysértések is.


hirdetés

További híreink
hirdetés