hirdetés
Belföld

Farkas támadhatott egy kutyára Egernél, ez azonban szakértők szerint koránt sem bizonyos

Az a hír kezdett terjedni a közösségi oldalakon, hogy a hétvégén farkasok támadhattak egy kutyára Eger határában, azonban a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága szerint nem biztos, hogy valóban ilyen ragadozók támadtak a szerencsétlenül járt ebre.

Farkas támadhatott egy kutyára Egernél, ez azonban szakértők szerint koránt sem bizonyos
hirdetés

A közösségi oldalakon megjelent híresztelés szerint legalább három farkas támadott egy kutyára Eger határában, a Vécsey-völgyben – írja a Heol.hu.

A beszámolók szerint a farkasok egy lakóháztól nagyjából háromszáz méterre, az út mellett támadtak az ebre, egy szemtanú szerint pedig a farkasok legalább hárman voltak.

A portál úgy tudja, hogy a több oldalról is nyitott, folyamatos zárt kerítéssel nem rendelkező üzemi területet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembere is ellenőrizte, és több, nagytestű kutyafélétől származó nyomot is talált.

A nyomok azonban csak részben voltak azonosíthatóak, és azok alapján teljes mértékben nem dönthető el, hogy tényleg farkasok támadtak-e a kutyára, ráadásul a támadás módja és lefolyása inkább kutyákra, mintsem farkasokra jellemző módon zajlott le a szakemberek szerint.

hirdetés

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság már több alkalommal is felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy a nagyragadozók által lakott területen ügyelni kell a kutyák megfelelő tartására, hiszen a kóborló vagy szabadon tartózkodó állatok a ragadozók áldozatává is válhatnak.

Eger környékén nemcsak farkast, hanem medvét is láttak a portál szerint nemrégiben.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés