hirdetés
Belföld

Ezentúl ritkábban hallhatjuk az operatív törzs sajtótájékoztatóját

Mostantól nem tart minden nap sajtótájékoztatót az operatív törzs, kedden viszont ismertették a friss adatokat és az új tudnivalókat is.

Ezentúl ritkábban hallhatjuk az operatív törzs sajtótájékoztatóját
hirdetés

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese elmondta, hogy az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, amivel együtt számos korlátozás megszűnt. Így a kijárási tilalom, a közterületi maszkviselési kötelezettség és a vendéglátóhelyek korlátozott nyitvatartása is megszűnt, miközben azonban a tömegközlekedési eszközökön és a kereskedelmi szolgáltatóhelyeken továbbra is kell maszkot viselni.

A határon június 23-ig fenntartják az ellenőrzést, a beutazási szabályok viszont változtak - írja az InfoStart.hu a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a sajtótájékoztatón ismertette a friss járványadatokat, valamint megjegyezte azt is, hogy továbbra is zajlik az oltási program, s mostanra már 5 026 529 fő kapott oltást. 3 072 940 személy pedig a második oltását is felvette már.

A regisztráltak közül ugyanakkor még félmillióan vannak olyanok, akik nem vettek fel semmilyen oltást.

Galgóczi Ágnes szólt arról is, hogy külhoni magyarok is regisztrálhatnak már a védőoltásra, s ők is tudnak közvetlenül, az interneten időpontot foglalni.

A mai napon 334 620 Pfizer-vakcina érkezett, amiből 166 ezer felhasználható első oltásra.

Nagyon korlátozott mennyiségben még elérhető Szputnyik és AstraZeneca védőoltás is, de a Pfizer és a Sinopharm oltásából több is rendelkezésére áll az oltakozni készülőknek.

Az operatív törzs az 5 milliós oltottságot elérve azonban készenlétbe kerül, így nem is tart mostantól napi tájékoztatót. Legközelebb pénteken jelentkeznek ismét a friss információkkal.

(A borítókép forrása: MTI/Kiss Dániel)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés