hirdetés
Belföld

Ezeken az utakon történt a legtöbb baleset a fővárosban

A Váci út, illetve az Andrássy út a legveszélyesebbek a fővárosban a Vezess.hu a statisztikai hivataltól kikért adatai alapján írt összesítése szerint. Ugyancsak megfigyelhető, hogy némileg csökkent a személyi sérüléssel járó balesetek száma, miközben azonban arányaiban több súlyos sérüléssel járó baleset történt.

Ezeken az utakon történt a legtöbb baleset a fővárosban
hirdetés

A tavalyi évben a legtöbb személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset a Váci, az Üllői és a Pesti úton történt, míg a kilométerenkénti hosszra vetített balesetszámok az Andrássy úton, a József körúton és a Margit körúton voltak a legmagasabbak - írja a Vezess.hu.

2018-ban Budapest útjain 150 súlyos sérüléssel járó baleset történt, ami huszonkilenccel több, mint egy évvel korábban, míg a halálos balesetek száma 2017-ben és tavaly egyaránt 47 volt. Ezzel szemben könnyű sérüléssel járó balesetekből kevesebb történt, és összességében is kicsivel kevesebb baleset történt 2018-ban, mint a megelőző évben.

A legtöbb, összesen kilencven baleset a Váci úton történt tavaly, ezekből egy volt halálos, tizenhárom súlyos, ötvenöt pedig könnyű sérüléssel végződött.

Az Üllői úton ötvenöt baleset történt, egy halálos kimenetelű, ami mellett tizennyolc súlyos és harminchat könnyű sérüléses baleset is történt. A statisztika szerint az előbbieket követte a Pesti út, ahol 44 baleset történt – amelyek közül azonban egyik sem végződött halálesettel. Az Andrássy és a Budaörsi úton egyaránt harminchét-harminchét közúti balesetet rögzítettek, az előbbi úton egy, utóbbin pedig kettő halálos kimenetelű baleset történt.

A balesetszám legnagyobb mértékben a Váci úton emelkedett, ahol a megelőző évben ötvenhárom baleset történt, emellett az Üllői úton is jelentősen több baleset történt tavaly a 2017-es harmincöthöz képest. Ezzel szemben csökkent némileg a balesetek száma a Budaörsi úton, a Soroksári úton, a Szentmihályi úton és a Hungárián is.

A kilométerenkénti balesetszámot tekintve ugyanakkor a lista élén az Andrássy út áll, ahol egy-egy kilométeren átlagosan 18,5 baleset történt. A József körút szerepel a listán így másodikként kilométerenkénti 18,4 balesettel. A Margit körúton kilométerenként 11,1, a Baross utcában 10,4, a Thököly úton pedig 7,6 baleset történt tavaly.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés