hirdetés
Belföld

Este is lehet kutyát sétáltatni, de csak felelősen

A kijárási korlátozás ellenére a kutyatulajdonosok este is sétáltathatják az ebeket, azonban csak a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül maradva.

Este is lehet kutyát sétáltatni, de csak felelősen
hirdetés

Nem mindig könnyű a helyzete a városban kutyát tartóknak, és jelen helyzetben is lehettek, akik amiatt aggódtak, vajon továbbra is tudják-e majd sétáltatni a kedvenceiket, a kijárási korlátozások fényében. Jó hír, hogy megérkezett a válasz: továbbra is lehet kutyát sétáltatni az esti órákban is, de csak bizonyos megkötéssel, és természetesen felelős emberként viselkedve…

Orbán Viktor miniszterelnök egy papíron számolta ki, mi legyen a városi kutyasétáltatókkal, akik nagyjából másfél millióan lehetnek – számol be róla a Blikk.

A probléma jelentős, hiszen sokakat érint, így Orbán Viktor elfogadta Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos javaslatát, miszerint este 8 után is lehetne ebet sétáltatni. Azt azonban, hogy a kutyafuttatók meddig tartanak nyitva, az önkormányzatok maguk döntik majd el.

Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos a közösségi oldalán egy bejegyzésben azt írta, hogy Orbán Viktor elfogadta az általa megfogalmazott javaslatot, melynek értelmében a kutyás gazdik időkorlátozás nélkül tudnak sétálni este nyolc óra után is, amennyiben a lakóhelyük 500 méteres körzetét nem hagyják el.

Emellett javasolta, hogy a kutyafuttatók nyitvatartását az önkormányzatok saját hatáskörben tudják mérlegelni és rendezni.

Szólt az emberekhez is, akiktől azt kérte, hogy éljenek, és ne visszaéljenek a helyzettel, valamint továbbra is vigyázzunk mindannyian egymásra.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés