hirdetés
Belföld

Erőszakos bűntett német gyanúsítottjait fogták el Magyarországon

Két, erőszakos bűncselekmény miatt keresett német férfit fogtak el szerdán Magyarországon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint. Az elfogottakat emberöléssel gyanúsítják a bajor rendőrség közlése szerint.

Erőszakos bűntett német gyanúsítottjait fogták el Magyarországon
hirdetés

A két férfival szemben azért intézkedtek a Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei, mert nem volt náluk semmilyen irat sem. Győrben szállították le őket, majd átvizsgálták a ruházatukat, s egyiküknél kábítószergyanús anyagot is találtak.

A két férfit előállították a győri rendőrök, a drogteszt pedig mindkettejüknél pozitív lett, így kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozók megtudták a német rendőrségtől, hogy mindkét férfi ellen nemzetközi körözést rendeltek el bűncselekmény gyanúja miatt, így mindkét gyanúsított őrizetbe került.

Az MTI az esettel kapcsolatban a bajor rendőrség honlapján megjelent tájékoztatás alapján arról számolt be, hogy három 24 éves német fiatalt gyanúsítanak egy Landsberg am Lechben elkövetett emberöléssel.

Az egyik gyanúsítottat Augsburgban fogták el, a másik két gyanúsítottat pedig Győrben. Utóbbi két személy kiadását kérte a német ügyészség.

A német sajtó szerint egy 26 éves, segítségért kiáltó férfire súlyos sérülésekkel találtak rá Landsberg am Lechben, aki a kórházba szállítását követően, hétfőn meghalt.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Stephan Wusowski)


hirdetés

További híreink