hirdetés
Belföld

Éppen strandoló egészségügyi dolgozók siettek a Balatonnál egy fiú segítségére

Egy bajba jutott fiatalon segítettek Balatonbogláron olyan egészségügyi dolgozók, akik éppen ott strandoltak.

Éppen strandoló egészségügyi dolgozók siettek a Balatonnál egy fiú segítségére
hirdetés

Egy kaposvári kórházban dolgozó nővér az interneten osztotta meg a történteket. A nő éppen a barátnőjével jött ki a vízből, amikor segélykiáltást hallott a strandon – írja a Sonline.hu.

A diplomás ápoló azt írta, hogy korábban még soha nem élesztett újra orvos jelenléte nélkül senkit, így a történteket észlelve azonnal végigfutott előtte az egész protokoll.

Mint felidézte, a fiatal barátai kétségbeesetten kiáltottak orvosért, és noha ő nem orvos, úgy gondolta, egészségügyi végzettségével talán tud segíteni. Mikor odaért, látta, hogy a fiúnak van légzése, s remélte, hogy talán nem nagy a baj.

„Minden nagyon gyorsan történt, arra eszméltem hogy egy védőnő, egy sebészorvos, két elsősegély nyújtó és jómagam térdelünk a fiú mellett”

– fogalmazott az ápolónő, aki szerint nagyon gyorsan kikérdezték a fiú barátait, megnyugtatták a magához térő fiatalt, illetve elvégezték a vérnyomásmérést és a vénabiztosítást. Egyúttal mentőt is hívtak.

Szólt arról is, hogy korábban még soha nem találkoztak a fiúnak segítséget nyújtó szakemberek egymással, mégis olyan olajozottan adták egymás kezére a szükséges dolgokat, mint egy összeszokott csapat.

„Lehet, hogy a kórházban már nincs erőnk mosolyogni, fáradtak vagyunk, terheltek, de az biztos: a bajban össze tudunk fogni. Legyünk bárhol, hálás vagyok érte, hogy csapattá tudunk kovácsolódni bikiniben és fürdőgatyában is, ha valakin segíteni kell”

– zárta szavait a nő.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Steve001)


hirdetés

További híreink