hirdetés
Belföld

Epilepsziás roham miatt hajthatott a sínekre Sátoraljaújhelynél a teherautó sofőrje

Egyelőre még nem teljesen tisztázottak az eset körülményei, de a Blikk szerint az orosz-észt állampolgárságú sofőr epilepsziás rohamot kaphatott, mielőtt a tilos jelzés ellenére az érkező vonat elé hajtott.

Epilepsziás roham miatt hajthatott a sínekre Sátoraljaújhelynél a teherautó sofőrje
hirdetés

Hétfőn este Sátoraljaújhely felé tartott a vonat, amely elé hajtott egy teherautó. Utóbbi jármű és a vonat is kettészakadt, illetve a szerelvény első része ki is siklott. A teherautót vezető férfi könnyebben sérült csak, egy arra járó tűzoltó szabadította őt ki a vezetőfülkéből. A vonatvezető súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, így őt kórházban ápolják.

A vasúttársaság korábban azt közölte, hogy a baleset idejében megfelelően működött a fénysorompó. A Blikk pedig úgy tudja, hogy a teherautó sofőrje epilepsziás rohamot kapott, ezért került a kontrollálatlan jármű a vonat elé a tilos jelzés ellenére.

A vonaton három utas és három vasutas volt, akik közül a mozdonyvezetőn kívül nem sérült meg senki.

Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője kedden a helyszínen elmondta, hogy a mozdonyvezető minden tekintetben az előírtaknak megfelelően járt el, s a pályaszakaszon előírt óránkénti 80 km-es sebességet nem lépte túl, sőt, a szerelvény kevesebbel is haladt ennél.

Kedd hajnalra fejezték be a műszaki mentést, azonban a balesetet követően a helyreállítás akár több napot is igénybe vehet.

(A borítókép forrása: MTI/Vajda János)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés