hirdetés
Belföld

Emberölési kísérlet miatt fogták el, de korábban kétszer már ölt is

Két korábbi gyilkossággal is gyanúsítanak egy férfit, akit azért vettek őrizetbe, mert több késszúrással életveszélyesen megsebesítette áldozatát 2020 augusztusában a fővárosban.

Emberölési kísérlet miatt fogták el, de korábban kétszer már ölt is
hirdetés

Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője hétfőn videónyilatkozatban számolt be minderről. Elmondta, hogy a XIII. kerületben az ötvennégy éves alvó férfira támadó férfi a helyszíni meghallgatás során azt állította, hogy barátjával egy helyiségben aludt, amikor valaki kihúzta az épület elé, és többször megrúgta. Eközben állítása szerint barátja segélykiáltásait hallotta – írja a 24.hu a videóban elhangzottak alapján.

Az életveszélyes sérülései miatt ápolt sértett azonban a kórházban elmondta, hogy arra ébredt, hogy társa késsel a kezében állt a bejárati ajtóban, majd ráugrott, megvágta a kezét, mellkason szúrta, s amikor a sértett lerúgta őt magáról, távozott az épületből.

A férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

Közben azonban a rendőrség három másik ügyet is talált, amelyhez a férfi feltételezésük szerint köthető. Ezek egyike egy tavaly júliusi verekedés, aminek során a gyanúsított nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott egy 37 éves férfinak.

Ezt megelőzően ráadásul a gyanúsított huszonegy szúrással megölt egy 29 éves férfit, az értékeit pedig ellopta, míg három évvel korábban a VIII. kerületben olyan súlyosan megvert egy 65 éves férfit, hogy az áldozat a kórházba szállítást követően elhunyt.

A tájékoztatásból kiderült, hogy a gyanúsított az elmeorvosi vizsgálat alapján nem szenved semmilyen elmebetegségben vagy kóros elmeállapotban, és cselekményei súlyosságával tisztában volt. Négy bűncselekményből kettőt beismert, de a másik kettőnél is tanúkihallgatások, kamerafelvételek és szakértői vizsgálatok támasztják alá bűnösségét.

Gál Sándor elmondása szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható nyereségvágyból, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével és súlyos testi sértés elkövetésével.

Az ügy iratait a mai napon átadták vádemelési javaslattal a Fővárosi Főügyészségnek.

(A borítókép forrása: pixabay.com / luctheo)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés