Belföld

Emberkereskedelem és prostitúcióra kényszerítés miatt vettek őrizetbe egy családot

Egy lőkösházi pár, valamint fiaik és egy öcsödi nő együttesen felnőtt férfiaknak szolgáltatást nyújtó nők közvetítésével foglalkozott, a Békés megyei rendőrök mind az öt személyt elfogták.

Emberkereskedelem és prostitúcióra kényszerítés miatt vettek őrizetbe egy családot

A rendőrök egy család négy tagját, valamint egy velük közreműködő öcsödi nőt vettek őrizetbe – írják a rendőrség honlapján olvasható közleményben. A lőkösházi pár két fiával a gyanú szerint abból élt, hogy felnőtt férfiaknak szolgáltatást nyújtó nőknek közvetítettek partnereket. A család négy tagját szeptember 24-én fogták el.

A család nő tagja a nyomozás eddigi adatai szerint fényképest hirdetést adott fel, egy felnőtt férfiaknak részére szolgáltatást közvetítő internetes oldalon, illetve fogadta a hívásokat, s megszervezte a találkozásokat.

A szolgáltatásért kapott pénz egy részét elkérték a nőktől, és a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján volt olyan nő is, akit szabadságában korlátoztak, fenyegettek és bántalmaztak is azért, hogy prostitúcióra kényszerítsék, vagy éppen megszerezzék a bevétele egy részét.

A gyanú szerint a családnak egy öcsödi nő is segített a családnak abban, hogy kizsákmányolható nőket találjanak.

A rendőrség emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a család négy tagja ellen, míg az öcsödi nővel szemben kerítés a gyanú. Azt továbbra is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak hány nőt és milyen módszerekkel vettek rá arra, hogy felnőtt férfiaknak szolgáltatást nyújtsanak, majd a bevételüket, vagy annak egy részét odaadják nekik.További híreink