hirdetés
Belföld

Először nem hallgatott a mentőkre, másnap rosszabb állapotban vitték kórházba a nőt

A nő a mentőszolgálat munkatársainak hosszas kérése és rábeszélése ellenére sem volt hajlandó a további vizsgálatokra bemenni, másnap azonban rosszabb lett az állapota, s ekkor már nem is volt kérdés, engedi-e, hogy kórházba vigyék.

Először nem hallgatott a mentőkre, másnap rosszabb állapotban vitték kórházba a nőt
hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint az egyik rutinos, budai mentőtiszt a nappalos szolgálata utolsó eseteként egy ötven év körüli nőnél járt, akit semmivel sem tudtak rávenni a szükséges további vizsgálatokra.

A mentők még a nő férjét és a jelen lévő szomszédot is arra kérték, hogy próbálják rábeszélni az asszonyt, aki azonban nem hallgatott rájuk sem.

Dacára az aggasztó panaszoknak és a mentőtiszt figyelmeztetéseinek, a nő nem volt hajlandó kórházba menni, noha közel fél órán át kérlelték őt arra, hogy tegye meg. Végül saját felelősségére úgy döntött, hogy otthon marad.

Másnap reggel a mentőtiszt első esetként ment ki ismét az asszonyhoz, aki akkor már sokkal rosszabb állapotban volt.

Ekkor már majdnem egy órán át zajlott a helyszíni, emelt szintű ellátás, mire a nőt stabil állapotban kórházba szállították. Aznapra a beteg maga is belátta, hogy a mentőkre hallgatni kell.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Henning Westerkamp)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés