hirdetés
Belföld

Előreláthatólag jövő júliusban lesz legközelebb Tusványos

Idén is elmarad a Hargita megyei Tusnádfürdőn általában évente megrendezésre kerülő fesztivál, azonban már egy új időpontot is közöltek, amely a remények szerint már megfelelő lesz a 31. Tusványos megrendezésére.

Előreláthatólag jövő júliusban lesz legközelebb Tusványos
hirdetés

A rendezvény Facebook-oldalán jelent meg nemrégiben egy közlemény arról, hogy idén sem rendezik meg az eseményt, s vele együtt a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor is elmarad a járványhelyzet miatt – figyelt fel rá a hvg.hu.

A szervezők a közösségi oldalukon megosztott bejegyzésben úgy fogalmaztak:

„Mindannyian bíztunk abban, hogy idén nem telik el július Tusványos nélkül. De egészségünk, biztonságunk mindennél fontosabb, ezért szomorúan bár, de kénytelenek voltunk meghozni a döntést, miszerint 2021-ben nem lesz tőlünk hangos Tusnádfürdő. Bizakodva osztjuk meg veletek jövő évi terveinket, s bátorítunk benneteket is, hogy jegyezzétek fel: 2022. július 19-24. között mindenkinek ott a helye a 31. Tusványoson!”

A rendezvény egyik jelentősége, hogy Orbán Viktor is rendszeres előadója, de más politikai előadások is zajlanak napközben, míg este általában népszerű magyar előadók lépnek fel.

A járványhelyzetre való tekintettel egyébként egy éve is elmaradt az akkorra tervezett Tusványos, amely fesztivált előzőleg már harminc alkalommal rendeztek meg évről-évre.

(A borítókép forrása: Szabi237 - A feltöltő saját munkája, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11029807)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés