hirdetés
Belföld

Eloltották a tüzet a Kerepesi úton

Sikerült eloltani a Kerepesi úton, az Aréna Pláza mellett kialakult raktártüzet.

Eloltották a tüzet a Kerepesi úton
hirdetés

Elektromos hiba okozhatta a tüzet a Főtaxi székháza melletti százéves raktárépületben, ahol az ott lévő kantin környékén csaptak fel a lángok tegnap éjszaka – írja a Blikk.

A helyszínre mintegy száz tűzoltó vonult ki húsz járművel. A munkálatokról készült felvételeken látható, hogy a tűzoltók az étterem helyiségébe vonultak be, amely felett a tetőszerkezet akkor már nagy lánggal égett, és a födémben is jelentősebb károk keletkeztek. Noha a videó készültének idejében a folyosó még érintetlen volt, végül az is beszakadt.

Az épületben lévő raktárkomplexumokat több alkalommal is Magyarországon forgatott külföldi filmprodukciókhoz vették igénybe, hogy jelmezeket és kellékeket tároljanak a helyiségekben a forgatások idejére. A lap szerint éppen a napokban költözött be az egyik helyiségbe egy ilyen produkció.

A tűzoltóknak végül sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz az épület nyugati szárnyára is átterjedjen, aminek köszönhetően az épület azon része szerkezetileg viszonylag ép maradhatott.

A munkálatokat nehezítette, hogy az épület tetőszerkezete fából készült, illetve éjjel viharos szél is volt.

A tűzoltók tizenegy vízsugárral, emelőkosárból, valamint tetőre szerelt vízágyúval oltották a lángokat, s elhúzódó utómunkálatokra számítanak.

(A borítókép forrása: MTI/Mihádák Zoltán)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés