Belföld

Eloltották a szentendrei raktártüzet

Szerda este kigyulladt, majd hatalmas lángokkal égett az egyik szentendrei Spar raktára, a lángok pedig a környező üzleteket és benzinkutat is veszélyeztették. A tüzet azóta sikerült eloltani.

Eloltották a szentendrei raktártüzet
hirdetés

Az oltásban a szentendrei, a budapesti és a gödöllői hivatásos, valamint a szentendrei, a leányfalui, a pilisborosjenői, a pilisszentiváni és a rózsadombi önkéntes tűzoltók vettek részt.

A munkában 24 egység 71 tűzoltója vett részt: közülük összesen 16 járművel a 46 hivatásos, 8 járművel pedig a 25 önkéntes tűzoltó. Emellett a katasztrófavédelem két mobil labort is kiküldött – derül ki az MTI beszámolójából.

hirdetés

A lángok a 2000 négyzetméteres épület áruátvételi raktárában csaptak fel, majd az áruház belső terére, illetve a tűzben megsemmisült tetőszerkezetére is átterjedtek. Tizenhét ember hagyta el az égő épületet, amikor belobbantak a lángok.

A tűzeset után még utómunkálatok várhatóak, s a tűzoltók átvizsgálják az épületet, valamint a még izzó részek eloltása is hátra van.

A Blikk korábban a tűzesettel kapcsolatban megkereste a Spar Magyarország kommunikációs vezetőjét. A lapnak Maczelka Márk elmondta, hogy személyi sérülésről akkor nem volt tudomásuk.

Tájékoztatása szerint a raktárból indult ki a tűz, azonban a pontos okokat a tűzoltósági vizsgálat fogja kideríteni, s egyelőre csak találgatások az ezzel kapcsolatos információk.


hirdetés

További híreink
hirdetés