hirdetés
Belföld

Elismerte felelősségét a két ember halálát okozó kos gondozója

A juh két gombászó emberre támadott rá, akiknek olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy a női áldozat a helyszínen, a férfi pedig később elhunyt.

Elismerte felelősségét a két ember halálát okozó kos gondozója
hirdetés

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 39 éves férfival szemben, akinek a felelőtlensége okolható a Szentgál közelében történt kostámadásért. A vád ellene halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés lehet – írja a 24.hu.

Mint felidézik, a rendőrök tavaly augusztus 26-án kaptak bejelentést arról, hogy egy Veszprémhez közeli település melletti erdőben egy női holttestet találtak, a közelében pedig egy sérült férfi feküdt.

A rendőröknek a megsérült férfi elmondta, hogy aznap délelőtt gombászás során egy kos megtámadta és fellökte őt, valamint többszöri ökleléssel megsebesítette. A férfit ugyan kórházba szállították, de egy hónapon belül belehalt a sérüléseibe.

A nyomozók megállapítása szerint az erdőben talált nő és a férfi halála egyaránt összefüggésbe hozható a kos támadásával.

A juh 39 éves gondozóját, aki az erdő melletti területen tartott tenyészállatokat, a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki.

A férfi bevallotta, hogy a bekerített területről a támadást megelőző napokban elkóborolt az állat. Elismerte a felelősségét abban is, hogy nem intézkedett a kos befogásáról.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást, így az ügy már az ügyészség elé került – hamarosan vádat emelhetnek.

(A borítókép forrása: pixabay.com / MabelAmber)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés